Європол викрив міжнародну банду, що займалася підробкою кредитних карток

Субота, 9 липня 2016, 10:47

Європол припинив діяльність потужного злочинного угруповання, що займалося підробкою кредитних карток для придбання дорогих товарів по всьому світу.

Про це повідомляється на сайті Європолу.

"Загалом 105 підозрюваних були затримані в результаті спецоперації, що відбувалася одночасно в Європі та Азії за підтримки Європейського Центру з Кіберзлочинності Європолу", – йдеться у повідомленні.

В ході операції проти організованої злочинної групи, що займалася підробкою кредитних карток для покупки товарів з високою вартістю, було затримано 29 осіб в Малайзії і 76 осіб в країнах Європи.

Під час останньої спецоперації були затримані лідери групи. Також повідомляється про те, що правоохоронцям вдалося виявити два цеха з виготовлення кредитних карток високої якості.

 "Під час обшуків будинків були конфісковані 3 000 підроблених платіжних карток, окрім того, були конфісковані підроблені паспорти, фотоапарати, ювелірні вироби і великі суми грошей готівкою", – додають в Європолі.

За інформацією правоохоронців розслідування тривало з кінця 2015 року до весни 2016 року в Малайзії і 14 європейських країнах.

Злочинне угруповання було створено в Малайзії. Шахрайські операції з підробними картками проводилися по всьому світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.