Європол запустив центр з боротьбі з нелегальною міграцією

Вівторок, 23 лютого 2016, 11:48

З метою підвищення ефективності з боротьби з напливом біженців до Європи при Європолі розпочав роботу Центр з боротьбі з нелегальною міграцією.

Про це повідомляється на сайті Європолу.

"Мета центру полягає в тому, щоб активно підтримувати держави-члени ЄС у ліквідації злочинних мереж, які займаються нелегальною міграцією", – відзначається у повідомленні.

На церемонії відкриття центру Дімітріс Аврамопулос, комісар ЄС з міграції, внутрішніх справ і громадянство, відзначив, що "боротьба проти контрабанди мігрантів є ключовим пріоритетом для Європейського Союзу у врегулюванні кризи, пов'язаного з біженцями".

За словами Роба Вейнрайта, директор Європолу, 90% мігрантів, які прибувають до Європи, здійснюють свою подорож за сприяння злочинців.

Центр з боротьби з нелегальною міграцією покликаний стати платформою, за допомогою якої держави-члени можуть поліпшити обмін інформацією та оперативну координацію у боротьбі з організованою контрабандою мігрантів.

Запуск центру здійснено на виконання рішення, ухваленого на засіданні міністрів юстиції та внутрішніх справ країн ЄС у листопаді 2015 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.