Європол затримав 39 перевізників нелегалів на західно-балканському маршруті

Середа, 29 червня 2016, 15:09

39 перевізників нелегальних мігрантів і 580 осіб які незаконно перетнули кордон, були затримані протягом 36-годинної операції Sirocco-2, спрямованої на руйнування злочинних мереж, що працюють по Західно-балканського маршруті.

Про це повідомляє сайт Європолу.

"Обмеження в управлінні кордонами в південно-східній Європі створили попит на кримінальні мережі, які запропонують свої послуги для мігрантів, які застрягли на певних етапах свого шляху. Посередники часто з'являються в таборах біженців і пропонують свої послуги шукачам притулку", - йдеться у повідомленні.

Поліція і сили управління кордонами з Австрії, Болгарії, Хорватії, Македонії, Німеччини, Угорщини, Румунії, Сербії, Словенії та Швейцарії об'єднали свої зусилля для спільної 36-годинної операції.

"Були виявлені близько 30 випадків перевезення нелегалів, 39 контрабандистів арештовані і 580 незаконно ввезених мігрантів були перехоплені. Метою акції було стимулювати обмін інформацією в реальному часі, і покращити реакція правоохоронних органів для виявлення діяльності контрабандистів", - відзначили в Європолі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.