ДП УСС наполягає на своїй непричетності до фальшивого е-декларування

Вівторок, 23 серпня 2016, 12:41

Державне підприємство "Українські спеціальні системи" вважає "брехливими та провокативними" дані про причетність до створення електронного підпису на ім’я Руслана Рябошапки, який був використаний для заповнення фальшивої декларації.

Про це йдеться в заяві ДП УСС, оприлюдненій на офіційному сайті підприємства

Вони також заявили про незбалансованість комісії, створеної НАЗК для розслідування цього інциденту.

"Нас безумовно здивувало повідомлення Н.Корчак про створення комісії з представників виключно однієї із зацікавлених сторін і без залучення фахівців Держспецзв’язку та/або інших компетентних державних органів", - заявили в підприємстві.

В УСС також наголосили, що вимагають "спростувати спотворену інформацію стосовно ДП УСС", а також заявили про "розповсюдження провокативної та брехливої інформації, пов’язаної зі станом функціонування реєстру е-декларування", виступивши із звинуваченнями на адресу УП.

"Нам невідомо про прийняття НАЗК рішення про створення означеної "комісії". Але навіть у повідомленні Наталії Корчак йдеться тільки про наявність у фейковому підписі гіперпосилання на ДП "УСС", яке, власно, може підробити будь-який досвідчений програміст".

Необхідно зауважити, що насправді претензії до УСС стосуються того, що Авторизований центр сертифікації ключів цієї організації зазначений в якості видавця фальшивого ключа на ім’я  Рябошапки. Генерація такого ключа неможлива без доступу до кореневого ключа АЦСК.

Раніше повідомлялося, що підроблена електронна декларація, подана від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки, була підписана повноцінним електронним ключем, що створений державним підприємством "Українські спеціальні системи" (УСС).

Те, що для подання декларації був використаний ключ, авторизований АЦСК держпідприємства УСС, підтвердив також народний депутат Олексій Рябчин.

Згодом Дежспецзв’язок поширив заяву УСС про те, що вони не робили фальшивий електронний ключ Рябошапки.

Маємо наголосити, що "Європейська правда" та "Українська правда" послідовно повідомляють про офіційну позицію всіх сторін конфлікту і робитимуть це й надалі.

ЄП також звертається до ДП УСС та до ДССЗЗІ з пропозицією надати детальніші коментарі по темі. На жаль, попередня домовленість про інтерв'ю керівництвом ДССЗЗІ була порушена з їхнього боку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.