В НАЗК підтвердили: до "декларації Рябошапки" причетний держцентр УСС

Понеділок, 22 серпня 2016, 22:16

Національне агентство з питань запобігання корупції підтвердило, що фальшива декларація від імені Руслана Рябошапки була внесена в базу електронних декларацій за сприяння державного підприємства "Українські спеціальні системи".

Про це йдеться у висновках комісії, створених НАЗК із залученням незалежних експертів, які поширила глава агентства Наталія Корчак.

"Подача декларації Рябошапки Р.Г. 19.08.2016 до системи була здійснена за допомогою дійсного електронного цифрового підпису, що не належить члену Національного агентства з питань запобігання корупції Рябошапці Руслану Георгійовичу.

При цьому файл підпису цієї декларації містить посилання на акредитований центр сертифікації ключів Державного підприємства Українські спеціальні системи", - йдеться в повідомленні.

Також Корчак наголосила, що систему не було зламано.

"Несанкціонованого втручання в роботу системи електронного декларування 19.08.2016 не було" - йдеться у висновках комісії.

Корчак додала, що в складі комісії взяли участь представники НАЗК, ПРООН, ТОВ "Міранда" та громадські активісти.

ДОПОВНЕНО: Згодом у Програмі розвитку ООН повідомили, що її представники не входили до складу комісії. Після протесту з боку ПРООН Корчак відредагувала свій пост у Facebook і видалила згадку про їх участь у складі комісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.