Мільярдер Сорос виділить $500 млн на допомогу мігрантам

Вівторок, 20 вересня 2016, 12:15

Мільярдер і філантроп Джордж Сорос заявив про готовність пожертвувати $500 млн для задоволення потреб мігрантів і біженців.

Про це він написав у статті для The Wall Street Journal, повідомляє Reuters.

Такі гроші Сорос готовий викласти у відповідь на заклик адміністрації Обами до американських компаній "проявити ініціативу" і допомогти у вирішенні міграційної кризи.

Сорос, засновник фонду "Відкрите суспільство", також заявив, що планує тісно співпрацювати з управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців та Міжнародним комітетом порятунку мігрантів, куди планує вкладати гроші.

З такою заявою Сорос виступив на наступний день після, як було призупинена дія перемирʼя в Сирії, після того,  як сирійські чи російські літаки атакували гуманітарний конвой в районі Алеппо.

"Наша мета полягає в тому, щоб використовувати приватний сектор для суспільного блага. Ми будемо інвестувати в стартапи, існуючі компанії, ініціативи соціального впливу, а також бізнеси, створені самими мігрантами та біженцями. Ці інвестиції спрямовані на те, щоб бути успішними. Але наша основна мета полягає в створенні продуктів і послуг, які дійсно приносять користь мігрантам і приймаючим громадам. Я сподіваюся, що моє зобов'язання буде надихати інших інвесторів продовжувати цю місію",- цитує заяву Сороса сайт міжнародного фонду "Відродження".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.