На острові Лесбос згорів табір мігрантів, евакуйовано 4 тисячі осіб

фото
Вівторок, 20 вересня 2016, 09:07

На грецькому острові Лесбос вночі згорів табір біженців та мігрантів, в результаті чого було евакуйовано понад 4 тисячі осіб. 

Про це повідомляє Ekathimerini. 

В результаті пожежі ніхто не постраждав, проте намети та саморобні будинки табору були знищені вогнем.

 Фото Ekathimerini.com

Місцева влада не виключає, що пожежу в центрі тимчасового утримання "Moria" на Лесбосі, можливо, розпочали мігрантами, які засмучені тривалими процедурними затримками.

Окрім того, пожежа розпочалася одразу після того, як близько 300 жителів табору повернулися з конвоєм після мітингу, організованого місцевими жителями, які закликали уряд скоротити число мігрантів і біженців на острові. 

У мітингу проти мігрантів взяли участь близько 500 місцевих жителів, а також кілька десятків ультра-націоналістів, що також викликало напруженість ситуації.

Навіть мер Лесбоса зазнав словесного нападу з боку ультранаціоналістів, які з'явилися на мітингу в складі групи, що називає себе "Патріотичний рух Лесбоса". 

Нагадаємо, нещодавно на острові Лесбос у переповненому таборі відбулися зіткнення між мігрантами Африки та Афганістану. А на острові Хіос місцеве населення намагалося напасти на табір мігрантів та вимагало, щоб 3 500 біженців покинули їхню територію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.