ЄБРР може наступного року повернутися до РФ – РосЗМІ

Вівторок, 20 вересня 2016, 17:18

У Європейському банку реконструкції і розвитку розглядають можливість відновлення інвестицій у російські проекти вже наступного, 2017 року.

Про це повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на власні джерела, близькі до банку.

Як відзначає один зі співрозмовників видання, протягом останніх двох років, які минули з часу призупинення банком своєї діяльності у Росії, "риторика навколо цієї теми сильно змінилася".

Співрозмовник видання додає, що наприкінці грудня або на початку січня питання про відновлення діяльності ЄБРР в Росії буде внесене до порядку денного засідання банку.

Втім, наразі важко прогнозувати, яке саме рішення ухвалять акціонери, "але представники деяких країн висловлюються за повноцінне повернення ЄБРР до Росії".

В той же час інше джерело, близьке до ЄБРР, повідомляє, що розмови про можливе повернення банку Росії ведуться на тлі обговорення прибутковості проектів банку в інших країнах СНД. Як пояснив співрозмовник, російські проекти виявилися для ЄБРР найбільш прибутковими.

"В ЄБРР не спростовують і не підтверджують цю інформацію", – відзначає видання.

Як відомо, ЄБРР вирішив відмовитися від нових інвестицій в російські проекти у липні 2014 року на тлі запровадження антиросійських санкцій з боку Євросоюзу і США.

Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції і розвитку затвердив нову чотирирічну стратегію для Білорусі, в якій визначаються основні пріоритети банку в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: