Посол ЄС пообіцяв і надалі підтримувати НАБУ

Четвер, 22 вересня 2016, 18:43

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) й надалі отримуватиме політичну та організаційну підтримку європейських партнерів.

Про це сказав голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі під час зустрічі з директором НАБУ Артемом Ситником, повідомляється на сайті НАБУ.

Зокрема, за його словами, ЄС сприятиме тому, щоб на законодавчому рівні були усунуті проблеми, які можуть стати на заваді боротьбі з корупцією в Україні. 

В свою чергу Ситник зазначив, що в роботі Бюро наразі є три основні виклики: створення Антикорупційного суду, надання НАБУ повноважень для самостійного прослуховування та повноцінний запуск роботи Національного агентства з питань запобігання корупції.

"По-перше, ми переконалися, що судова система не готова розглядати ті корупційні справи, які ми розслідуємо. По-друге, прослуховування корупціонерів каналами інших правоохоронних органів - це завжди зниження оперативності і ризик витоку інформації. Тому вже тривалий час ми ініціюємо ці питання, адже впевнені, що їх вирішення зможе забезпечити повну функціональну незалежність НАБУ", - відзначив Ситник.

Мінгареллі та Ситник також обговорили питання співпраці Бюро з іншими правоохоронним органами України та налагодження ефективної взаємодії на міжнародному рівні.

Нагадаємо, в Європейському союзі вважають доцільними надання Національному антикорупційному бюро України проводити прослуховування підозрюваних.

Окрім того, ЄС підтримав позицію антикорупційних активістів і погодився на участь міжнародних партнерів України у відборі суддів антикорупційного суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.