Посол Польщі: проблему візових махінацій мають вирішити саме українці

Понеділок, 26 вересня 2016, 17:43

У посольстві Польщі в Україні визнають махінації щодо видачі віз, але стверджують: перший крок до вирішення проблеми мають зробити саме українці. 

Про це в інтерв’ю польському порталу "Наш вибір" сказав новопризначений посол Республіки Польща в Україні, колишній директор Фонду польсько-української співпраці PAUCI Ян Пєкло. 

"Головною проблемою наразі є "хакування" наших інтернет-сторінок і бронювання термінів подачі документів сторонніми людьми, які пізніше ці терміни перепродають", - сказав він. 

На його думку, таку проблему можна вирішити лише у випадку, якщо хтось поскаржиться до суду і якщо знайдуться свідки, які можуть підтвердити факти шахрайства чи корупції. 

"Не можна побороти цієї системи, якщо люди її приймають і самі, за звичкою, несуть гроші злочинцям. Мені здається, тут треба розв’язувати ситуацію у правовій площини — карати тих, хто порушує закон, тих, хто вимагає з аплікантів гроші. Але тут перший крок мають зробити українці", - заявив він. 

Окрім того, за його словами, угода з компанією, якій належать візові центри, була підписана кілька років тому. Дана фірма обслуговує не тільки польські консульства, але й диппредставництва багатьох інших країн ЄС. 

Посол наголосив, що цю ситуацію треба змінювати.

Нагадаємо, нещодавно глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський зробив прогноз, що цього року Польща видасть понад 1 млн віз для громадян України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.