У Польщі створено Раду історичної дипломатії при МЗС

Понеділок, 26 вересня 2016, 18:21

При Міністерстві закордонних справ Польщі створено Раду історичної дипломатії, яка буде популяризувати історію Польщі серед закордонної аудиторії. 

Про це повідомляє Польське Радіо.

"У польському випадку важливо, аби ми просто боролися за правдиву інформацію, за правдиве озвучення різних подій", -  заявив заступник міністра закордонних справ Ян Дзєдзічак, яки керує роботою Ради.

Темою першого засідання Ради історичної дипломатії стали польсько-українські взаємини. 

"Цього року ми відзначаємо 25-ти ліття відродження української держави, 25-ти ліття встановлення дипломатичних відносин між Польщею і Незалежною Україною. Я хочу наголосити, що це саме Польща першою визнала Незалежність України", - сказав секретар Ради Кшиштоф Стжалка.

"Але, ми також маємо складні справи історичного діалогу, які стосуються різних сфер нашої сучасної історії, історії 20-го століття", - додав Стежалка.

Рада історичної дипломатії планує створення нагороди міністра закордонних справ для найкращих робіт як польською, так і іншими мовами, що стосуються польської історії. 

Нагадаємо, нещодавно міністри закордонних справ України та Польщі Павло Клімкін та Вітольд Ващиковський домовилися про сприяння в організації спільної роботи істориків двох країн щодо вивчення подій, що сталися на Волині в роки Другої світової війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.