МЗС України та Польщі сприятимуть спільному вивченню Волинської трагедії

Вівторок, 13 вересня 2016, 18:36

Міністри закордонних справ України та Польщі Павло Клімкін та Вітольд Ващиковський домовилися про сприяння в організації спільної роботи істориків двох країн щодо вивчення подій, що сталися на Волині в роки Другої світової війни.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми домовилися сприяти роботі наших істориків, які будуть документально, в архівах дивитися, що та як сталося (на Волині за часів Другої світової війни)", - сказав український міністр під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ Польщі у Києві.

Глави МЗС двох країн домовилися призначити співголів Українсько-польського форуму, які послідовно сприятимуть роботі істориків двох країн.

Нагадаємо, Сейм Польщі проголосував за резолюцію "Про встановлення 11 липня Днем пам’яті поляків, жертв геноциду, вчиненого ОУН-УПА", у тексті якої йдеться про те, що від геноциду на Волині у 1943-45 рр. загинуло понад 100 тис. поляків.

Президент України Петро Порошенко висловив своє розчарування резолюцією щодо визнання Волинської трагедії геноцидом, а Посол України в Польщі Андрій Дещиця назвав ухвалену резолюцію політичною, а не історичною оцінкою трагедії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: