Президент Франції: ми маємо прийняти біженців, інакше Європа буде розірвана

Вівторок, 11 жовтня 2016, 14:34

Президент Франції Франсуа Олланд наполягає, що Європа зобов’язана забезпечити гідні умови тим біженцям, які прибули з Сирії, бо вони "не мали іншого вибору".

Про це він заявив у виступі на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи, повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

Олланд подякував країнам Близького Сходу, які вже розмістили мільйони біженців із Сирії, та назвав природним те, що частина з них потрапила до Європи.

"Вони обрали наш континент, бо в них не було іншого вибору. Вони тікали", - наголосив президент.

Він наголосив, що за цих обставин усі європейські країни мають ухвалити "рішення прийняти біженців і надати їм гідну допомогу". "Ми будемо спостерігати за тими (країнами-членами ЄС), що не поважають право на отримання притулку", - додав Олланд.

Французький лідер повідомив, що його держава бере зобов’язання прийняти 30 тисяч біженців, які наразі розміщені в прикордонних державах ЄС.

Одночасно він закликав інші держави посилити захист зовнішніх кордонів Євросоюзу.

"Без цих правил, без захисту кордонів та без захисту права на притулок Європа буде розірвана", - вважає Олланд.

Як відомо, з 2015 року Євросоюз стикнувся із безпрецедентним напливом біженців з Близького Сходу та Північної Африки, в тому числі з держав, охоплених конфліктами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: