ЄС поверне 80 тисяч біженців з Афганістану назад на батьківщину

Вівторок, 4 жовтня 2016, 13:59

Євросоюз і Афганістан підписали угоду про реадмісію біженців, що дозволяє без будь-яких труднощів повертати на батьківщину афганців, яким було відмовлено в наданні політичного притулку в ЄС.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Угода, серед іншого, передбачає швидку видачу афганцям документів для повернення на батьківщину і використання афганських аеропортів. Євросоюз зі своєї сторони зобов'язується оплачувати всі витрати, пов'язані з реадмісією та реінтеграцією афганських мігрантів на батьківщині.

Німеччина підписала з Афганістаном аналогічну угоду ще 2 жовтня. Тільки в минулому році ФРН прийняла більше афганських шукачів притулку, ніж будь-яка інша країна Європи.

Згідно з конфіденційним документом ЄС, датованим березнем 2016 року, з Євросоюзу найближчим часом можуть бути повернуті до Афганістану близько 80 тисяч біженців.

4 жовтня в Брюсселі відкривається дводенна конференція країн-донорів Афганістану, в якій беруть участь понад 70 країн і понад 20 міжнародних організацій.

Очікується, що світове співтовариство пообіцяє до кінця 2020 року щорічно виділяти на допомогу розвитку Афганістану понад $3 млрд. Кошти на зміцнення афганських силових структур - щороку понад $4 млрд до кінця 2020 року - були схвалені країнами НАТО ще в липні у Варшаві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.