Сотні біженців йдуть пішки з Белграда в бік кордону з Угорщиною

Вівторок, 4 жовтня 2016, 20:04

Кілька сотень біженців вирушили зі столиці Сербії Белграду у вівторок вранці в напрямку угорського  кордону, тримаючи рукописні транспаранти і скандуючи вимоги про відкриття кордонів.

Про це повідомляє Reuters.

Біженці йшли на північ уздовж міста по річці Сава, зрідка зупиняючись, щоб вести переговори з поліцією. Всі вони виявилися чоловіками і хлопчиками 15 років і старше. "Ми люди, а не тварини", - написано на одному із банерів.

Близько 7000 мігрантів, більшість яких тікають від війни і злиднів у Сирії, Іраку та Афганістані, потрапили в Сербію, але не змогли потрапити до західної Європи, через паркани вздовж угорсько-сербського кордону.

Більшість мігрантів у Сербії мешкають у Белграді в тимчасових наметових містечках, розташованих поблизу головного вокзалу. Багато-хто з них сподівається, що невдалий референдум в Угорщині стосовно політики ЄС щодо біженців призведе до відкриття кордону.

Як відомо, Угорщина минулого року закрила свої кордони з Сербією та іншими балканськими країнами, щоб не допустити прибуття біженців на свою територію.

Нагадаємо, референдум в Угорщині щодо розподілу квот на мігрантів провалився через низьку явку – 43,3% при необхідних понад 50%.

Варто зазначити, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив про перемогу на референдумі щодо обов'язкових квот ЄС на мігрантів, незважаючи на низьку явку, яка робить його недійсним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.