Лавров назвав умови продовження "Турецького потоку" до ЄС

Вівторок, 25 жовтня 2016, 15:33

Умовою для продовження Росією другої нитки газопроводу "Турецький потік" до ЄС є тільки після отримання від Європейського Союзу письмових гарантій реалізації проекту.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, повідомляє російський ТАСС.

Виступаючи на брифінгу з членами Асоціації європейського бізнесу Лавров нагадав про те, що в ЄС "блокуються і гальмують спільні комерційні проекти, підтримані країнами-членами ЄС, в тому числі "Південний потік" і "Північний потік-2".

"Росія і Туреччина підписала угоду з "Турецькому потоку" - газопроводу в напрямку Європи, зокрема, Греції", – нагадав глава МЗС Росії.

"Після невдачі з "Південним потоком" ми будемо готові продовжити цю нитку на територію ЄС після отримання чітких, офіційних, на папері гарантій реалізації цього проекту", – підкреслив Лавров.

Він також додав, що ЄС в енергетичній сфері керується "антиросійськими установками" США, які, на думку Лаврова, "розраховують змусити європейців переключитися з російського газу на більш дорогий американський скраплений природний газ".

Нагадаємо, Росія і Туреччина підписали міжурядову угоду щодо "Турецького потоку".

Планується, що газопровід буде транспортувати російський природний газ в Туреччину та далі в Європу по дну Чорного моря.

Раніше повідомлялося, що терміни будівництва газопроводу "Турецький потік" синхронізовані з закінченням контракту на транзит газу через українську територію, який закінчується в 2019 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.