У парламенті Естонії пройдуть вибори президента з лише одним кандидатом

Понеділок, 3 жовтня 2016, 08:18

Рійгікогу (парламент Естонії) в понеділок проведе позачергове засідання, на якому відбудеться голосування з виборів президента.

Про це повідомляє видання Postimees.

Напередодні Республіканська виборча комісія зареєструвала в якості кандидата на виборах президента Естонської республіки в першому турі голосування в Рійгікогу Керсті Кальюлайд.

Кандидатуру Кальюлайд висунули 90 членів Рійгікогу. Перший тур голосування на виборах президента в Рійгікогу відбудеться в понеділок о 13 годині. Обраним кандидат в президенти буде вважатися в разі, якщо за нього проголосують щонайменше 2/3 депутатського корпусу, тобто, 68 членів Рійгікогу з 101.

Якщо кандидат не набере потрібну кількість голосів, то у вівторок о 12 годині відбудеться другий тур голосування, висунутих у ньому кандидатів можна буде реєструвати в той же день, з 8 до 10 години ранку.

Перший раунд виборів президента, що відбувся наприкінці вересня за участю п'яти кандидатів спочатку в Рійгікогу, а потім у Колегії виборщиків, не виявив переможця за відсутністю потрібної кількості голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: