Олланд: ЄС має зайняти жорстку позицію в переговорах по Brexit

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 09:56

Британія повинна страждати від наслідків виходу з ЄС, щоб уберегти блок від екзистенційної кризи.

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд на зустрічі з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером, куратором Brexit з боку ЄС Мішелем Барньє та іншими представниками ЄС, повідомляє Financial Times.

"Велика Британія вирішила зробити Brexit, я вважаю, навіть жорсткий Brexit. Що ж, тоді ми повинні пройти весь цей шлях через її бажання вийти з ЄС. Ми повинні мати цю твердість", - сказав він.

"Якщо ми цього не зробимо, то поставимо під загрозу основні принципи ЄС. Інші країни можуть захотіти вийти з ЄС, щоб отримати передбачувані переваги без зобов'язань " – додав він.

Олланд наполягає, що вихід для Британії повинен мати високу ціну.

"Має бути загроза, має бути ризик, має бути ціна. В іншому випадку будуть переговори, які не закінчаться добре", - зазначив президент Франції.

Заява Олланда прозвучала після коментарів прем’єра Британії Терези Мей, яка заявила, що у переговорах може піти на конфронтацію з ЄС. Зокрема, вона заявила про прагнення повернути контроль над міграцією і про відмову підкорятися рішенням Суду ЄС, що ускладнює можливість Британії лишитися членом спільного ринку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.