Сейм Латвії не дозволив своїм громадянам служити в армії України

Четвер, 10 листопада 2016, 15:59

Сейм Латвії відхилив 10 листопада пропозицію щодо поправки до закону про національну безпеку, згідно з яким громадянам Латвії було б дозволено служити в українській армії.

Про це повідомляє видання lsm.lv.

Як зазначали ініціатори законопроекту, депутати Національного об'єднання Едвін Шноре і Яніс Домбрава, під час кризи в Україні в українській армії служили кілька громадян Латвії.

Для того, щоб діяльність цих осіб не підпала під кримінальну відповідальність, необхідно було внести поправку, яка б дозволила громадянам Латвії служити у збройних силах держав-партнерів НАТО. 

До їх числа, крім України, входять також армії Чорногорії і Боснії.

Повідомляється, що оборонна комісія Сейму відхилила ідею про внесення поправок в цей закон.

Багато депутатів коаліції висловили думку, що в такому випадку, латвійські солдати повинні брати участь в бойових діях в латвійській формі і підкорятися латвійському командуванню.

Депутат Олексій Лоскутов ("Єдність") заявив, що якщо б латвійцям було дозволено служити до Майдану, тоді вони, можливо, потенційно могли б брати участь у подіях, коли бійці "Беркут" відкрили вогонь по протестуючих в Києві.

Повідомляється, що рішення щодо поправки до закону про нацбезпеку депутати ще будуть приймати в третьому і остаточному читанні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.