Російські пропагандисти пробують зганьбити солдатів Британії в Латвії - ЗМІ

Середа, 2 листопада 2016, 11:57

Армія Британії розслідує інцидент з нападом на двох британських солдатів, який стався в одному з ресторанів McDonalds у столиці Латвії Ризі.

Як повідомляє The Telegraph британські військові мають всі підстави припускати, що напад невідомих був інсценований для того, аби "виставити британських солдатів хуліганами".

"Армія розслідує інцидент з нападом на двох солдатів Збройних сил Британії, який, ймовірно, було вчинено і з метою дискредитації британських військ, оскільки після того, як на солдатів напали місцеві хулігани, бійку відразу почали знімати люди з камерою", – йдеться у повідомленні.

За інформацією видання двоє неназваних військових гренадерського гвардійського полку обідали в одному з ресторанів McDonalds в Ризі, коли на них напали і зав'язалася масова бійка.

При цьому відразу після початку бійки з'явилася знімальна група, яка "явно була підготовлена завчасно".

Джерело видання в Міноборони Британії відзначає, що за словами латвійців, який стали свідками бійки, вони простежили за знімальною групою і побачили, як вона увійшла в редакцію ЗМІ, відомого симпатією до Росії.

Співрозмовник видання відзначив: "ми (Міноборони) оцінюємо інцидент як явну "підставу"; зроблено це було для того, аби показати "що ці хлопці (британські військові) схожі на відморозків" і відзняти бійку".

Раніше повідомлялося, що Латвія депортує пропагандистку агентства "Россия сегодня".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.