В Литві на 3 місяці заборонили трансляцію РТР "Планета" за підбурювання до війни

Середа, 16 листопада 2016, 16:56

У середу Литовська комісія з теле - і радіомовлення (ЛКТРМ) вирішила зупинити на три місяці ретрансляцію російського телеканалу "РТР Планета" у Литві за підбурювання до війни, національної ворожнечі і ненависті.

Про це повідомляє портал Delfi.

Така санкція застосована ЛКТРМ, оскільки порушення фіксуються вже в третій раз за цей рік.

Це рішення набирає чинності в понеділок і триватиме до 21 лютого.

Останнє порушення комісія зафіксувала в передачі "Поєдинок. Програма Володимира Соловйова", що вийшла 6 жовтня. ЛКТРМ цитує заяву Володимира Жириновського у цій програмі: "Наша відповідь – заспокоїти тих, хто планує напад на нашу країну. Такі плани є, письмові, підписані, з печатками, і усно озвучені усіма президентами США. Особисто я не президент нашої країни, але я кажу, що якщо в Румунії буде встановлена система ПРО, то й від Румунії нічого не залишиться. І в Чехії, і в Польщі, і в Прибалтиці, якщо американські танки підійдуть до наших кордонів, тому вони нікуди не рушать. Згорять з екіпажами".

Комісія оцінила цю заяву як підбурювання до війни, національної ненависті, підбурювання до насильства і фізичної розправи з США, Румунією, Чехією, Польщею та Балтійськими країнами. На її думку, в програмі також поширювалася дезінформація, пропагувалася ворожнеча, ненависть між народами, намагання переконати аудиторію в тому, що одна лише Росія права.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.