США закликали РФ утриматися від дестабілізації системи європейської безпеки

Вівторок, 22 листопада 2016, 12:10

У США заявили, що можливе розташування Росією зенітно-ракетних систем С-400 та ракетних комплексів "Іскандер" у Калінінградській області є дестабілізуючим чинником для безпеки Європи, та закликали утриматися від дій, що не відповідають зміцненню безпеки в євроатлантичному регіоні.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Джон Кірбі.

"Хоча ми розуміємо, що Росія має право на військові навчання на своїй території, але розгортання ракетних комплексів "Іскандер" та С-400 в Калінінграді є дестабілізуючим чинником для безпеки Європи.

Росія погрожувала перемістити свої комплекси "Іскандер" в Калінінград протягом останнього десятиліття у відповідь на різні події в Європі, жодна з яких не вимагає такої військової відповіді", - заявив Кірбі.

"Ми закликаємо Росію утриматися від слів або вчинків, які не відповідають зміцненню безпеки і стабільності в євроатлантичному регіоні", - додав він.

Раніше повідомлялося, естонські ЗМІ 7 жовтня повідомили, що під виглядом логістичних навчань Балтійський флот РФ перекидає в Калінінградську область ракетний комплекс "Іскандер".

Пізніше Міноборони РФ заявило, що ракетні комплекси переміщуються в рамках військових навчань і згодом будуть повернуті на місця дислокації.

Нагадаємо, Росія переміщує оперативно-тактичний ракетний комплекс "Іскандер" в Калінінградську область, крихітний російський анклав, розташований між Польщею і Литвою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.