МЗС Польщі про "Іскандери" у Калінінградській області: неадекватна реакція РФ

Понеділок, 10 жовтня 2016, 18:32

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вважає, що розміщення Росією у Калінінградській області ракетних комплексів "Іскандер" є необґрунтованою і абсолютно неадекватною відповіддю Росії на зміцнення східного флангу НАТО.

Про це він заявив під час зустріч зі своїм білоруським колегою Володимиром Макєєм у Варшаві, повідомляє TVN24.

"Не бачимо підстав для такого посилення калінінградського гарнізону", – розповів Ващиковський, коментуючи розміщення в Калінінградській області балістичних ракет типу "Іскандер".

Глава польського МЗС наголосив на тому, що такі дії РФ – це неадекватна реакція на дії НАТО в регіоні.

"Ми вважаємо, що розміщення ракет у Калінінграді є абсолютно неадекватною реакцією по відношенню до того, що робить Північноатлантичний Альянс", - заявив він.

Він підкреслив, що " Альянс, а тим більше Польща чи країни Балтії не мають жодних агресивних намірів стосовно Росії".

"У зв'язку з цим ми не бачимо підстав для посилення гарнізону в Калінінградській області через розміщення там наступальних видів зброї, таких як ракети "Іскандер", дальність польоту яких досягає 600 км, а це означає, що значна частина території Польщі потрапляє в радіус дії цих ракет", – заявив він.

Як повідомлялося, естонські ЗМІ 7 жовтня повідомили, що під виглядом логістичних навчань Балтійський флот РФ перекидає в Калінінградську область ракетний комплекс "Іскандер".

8 жовтня агентство Reuters із посиланням на представника розвідки США підтвердило, що РФ перебазовує комлекс "Іскандер".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.