Меркель занепокоєна можливим зривом угоди про Транстихоокеанське партнерство

Середа, 23 листопада 2016, 12:06

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що вона не рада від можливого зриву торговельної угоди про Транстихоокеанське партнерство, що пов'язано із планами новообраного президента США Дональда Трампа щодо виходу США з угоди. 

Про це вона заявила в своєму виступі в німецькому парламенті в середу, передає Associated Press.

У виступі Меркель не згадала прямо про Трампа, який нещодавно заявляв, що одним з його перших кроків на посаді буде вихід з угоди про Транстихоокеанське партнерство

"Я вам скажу чесно, я не рада, що тепер угода про Транстихоокеанське партнерство, ймовірно, не стане реальністю. Я не знаю, хто від цього виграє", - заявила Меркель.

"Я знаю тільки одне: будуть й інші торгові угоди, але там не буде тих стандартів, які є в цій угоді та в TTIP (Трансатлантичне торгове та інвестиційне партнерство)", - додала вона, згадуючи про заплановане Трансатлантичне торгове та інвестиційне партнерство між США і Європейським Союзом.

Меркель закликала країни притримуватися багатостороннього підходу у вирішенні глобальних проблем.

Нагадаємо, новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що одним з його перших кроків на посаді буде вихід з угоди про Транстихоокеанське  партнерство.

Транстихоокеанське партнерство (Trans-Pacific Partnership, TPP) — міжнародна торгово-економічна організація, головною метою якої є створення зони вільної торгівлі в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Організація була створена на основі розробленої торгової угоди між її учасниками. Про досягнення угоди мі 12 країнами було оголошено 12 жовтня 2015 року.

Сторонами угоди на сьогодні є: Австралія, Бруней, Канада, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Перу, Сінгапур, Чилі, США, В'єтнам, Японія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.