Обама та Меркель закликали до продовження співробітництва між США та ЄС за президентства Трампа

Четвер, 17 листопада 2016, 08:51

Президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель випустили спільну статтю, в якій закликали до продовження співпраці між США та Європейським Союзом з питань зміни клімату, антитерористичних заходів, а також трансатлантичних торгових угод під час президентства Дональда Трампа.

Стаття опублікована в німецькому тижневику WirtschaftsWoche, повідомляє The Guardian.

У спільній статті обидва лідери стверджують, що в той час як світ перебуває на роздоріжжі, "майбутнє вже відбувається, і не буде повернення у світ періоду до глобалізації".

Меркель і Обама підкреслили, що німці і американці повинні скористатися можливістю і сформувати таку глобалізацію, яка б відповідала спільним цінностям та ідеям.

"Німці і американці повинні використати цю можливість для формування глобалізації у відповідності з їх цінностями та ідеями", - наголошується в статті.

"Ми зобов'язані зробити це для нашого бізнесу і наших громадян – всього світового співтовариства, навіть – розширити і поглибити нашу співпрацю", - зазначили лідери.

У статті стверджується, що Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство (TTIP) буде без сумнівів на користь американських і німецьких роботодавців, працівників, споживачів, а також фермерів.

Спільна стаття забезпечує різкий контраст до риторики Трамп, який під час своєї виборчої кампанії погрожував припинити існуючі торгові угоди  та призупинити дії щодо майбутніх угод, а також звинувачував Меркель в тому, що вона "псує Німеччину" з її політикою щодо біженців.

Нагадаємо, європейські лідери та президент США Барак Обама обговорять в п'ятницю у Берліні розширення санкцій щодо Росії у зв'язку зі збройним конфліктом на сході України і можливі нові санкції через російську операцію в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: