Євродепутати закликали до розслідування щодо постачання РФ палива до Сирії через територію ЄС

Середа, 23 листопада 2016, 14:49

Євродепутати звернулися до глави зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріки Могеріні із запитом щодо розслідування після появи інформації в ЗМІ про те, що російські танкери поставляли до Сирії через територіальні води країн Євросоюзу паливо для реактивних літаків.

Про це повідомляє агентство Reuters.

За даними агентства, яке посилається на джерела в розвідці однієї з країн ЄС, російські танкери поставляли до Сирії через територіальні води країн Євросоюзу паливо для реактивних літаків в обхід санкцій.

Зазначається, що кораблі під російськими прапорами, перш ніж доставити паливо до Сирії, заходили в кіпрські та грецькі порти. Протягом одного-двох тижнів російські танкери доправили до Сирії 20 тисяч тонн палива на суму $ 9 млн.

Після публікації даної інформації агентством Reuters, євродепутати звернулися до глави зовнішньополітичного відомства ЄС із закликом розпочати розслідування.

Маріетте Шааке, депутат Європейського парламенту від Нідерландської демократичної партії, у письмовому поданні запитала Могеріні про те, чи знала вона про постачання палива, та чи було здійснено з території держав-членів ЄС порушення санкцій.

"Чи розпочне високий представник (Могеріні - Ред.) розслідування обставин щодо дій двох держав-членів ЄС, і чи справді такі дії суперечать постанові Ради ЄС?", - йдеться в запитанні до Могеріні.

Як відомо, у 2014 році ЄС заборонив будь-які поставки палива для реактивних літаків до Сирії з території Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.