У ЄС можуть продовжити санкції проти Росії перед інавгурацією Трампа - ЗМІ

Понеділок, 21 листопада 2016, 10:49

Уряди країн ЄС можуть продовжити ще на півроку санкції проти Росії, перш ніж Дональд Трамп офіційно стане президентом США.

Про це повідомляє Bloomberg, з посиланням на європейських чиновників, ознайомлених із ситуацією.

"Санкції, що закінчуються 31 січня, уряди країн ЄС можуть продовжити ще на півроку, тому що головна умова для їхнього зняття - повне дотримання угод (Мінських угод. - Ред.), що спрямовані на припинення конфлікту в Україні, - ще повинна бути виконана, зазначають п'ять європейських чиновників, які знайомі з конфіденційною інформацією та які заявили про це на умовах анонімності", - повідомляє видання.

Як зазначає видання, питання майбутнього санкцій блоку проти Росії нависає і над самітом ЄС-Україна, що відбудеться в Брюсселі 24 листопада, оскільки Дональд Трамп налагоджує відносини зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, і створює нову зовнішньополітичну команду в США.

Нагадаємо, президент США Барак Обама і лідери провідних країн ЄС на зустрічі в Берліні домовилися про необхідність збереження санкцій проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні.

Раніше повідомлялося, що ЄС у грудні ймовірно продовжить економічні санкції проти Росії, термін яких спливає наприкінці січня наступного року, однак подальше продовження після інавгурації Дональда Трампа – під питанням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.