Росія може готувати будівництво війської бази в Білорусі - опозиція

П'ятниця, 25 листопада 2016, 08:58

Білоруська опозиція говорить про реальність існування планів будівництва військової бази РФ на території Білорусі.

Про це пише сайт опозиційної партії Беларуская хрысціанская дэмакраты.  

Так, білоруські опозиціонери відзначають, що Міноборони Росії щорічно проводить тендер на військові перевезення а міжнародних залізничних сполученнях.

"У 2015 і 2016 році закуплялися послуги на 125 і 50 вагонів відповідно у напрямку Білорусі і назад. Але на 2017 рік Росія різко збільшила замовлення на вагони у цьому напрямку – до 4162 вагонів", – відзначає видання.

На думку співголови партії Віталія Римашевського, така зміна може свідчити про "нові військові угоди, на які Путін змусив піти Лукашенко".

"Режим Лукашенка повністю залежить від Москви фінансово, і очевидно, що Кремль в обмін на поступки в економічних питаннях буде вимагати повного послуху в зовнішній політиці. Білорусь, по суті, сьогодні - це сателіт Росії", - зазначив він.

На його думку, в обмін на підтримку своєї влади Лукашенка буде змушений піти на будь-які умови Кремля.

Так, як і раніше актуальне питання російської авіабази в Білорусі, в першу чергу для продовження агресивного зовнішньополітичного курсу Росії.

"Білоруська влада всіма силами намагалися дистанціюватися від конфлікту в Україні, від активної участі на стороні Росії в новій холодній війні, однак їх самостійність досить обмежена. Лукашенко за роки свого правління сам поставив Білорусь у тотальну залежність від Росії в економічному і політичному плані", - підкреслив він.

Віталій Римашевський не виключив у майбутньому нових вимог і тиску з боку Кремля у співпраці з військових питань, у тому числі щодо розгортання російських озброєнь і російських військ у Білорусі.

"За дешеву нафту і газ Кремль купує лояльність Білорусі, а Лукашенко торгує національним суверенітетом", - наголосив лідер білоруських християнських демократів.

Раніше повідомлялося, що у жовтні у Брестській області неподалік польсько-білоруського кордону відбулися спільні маневри за участі приблизно 900 солдатів десантних військ РФ та Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: