Білорусь не розглядає розміщення військ НАТО в Балтії як загрозу

Четвер, 7 липня 2016, 12:36

Розміщення додаткових військ НАТО в сусідніх країнах не є прямою загрозою безпеці Білорусі.

Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Латвії Едгаром Ринкевичем, повідомляє агентство БЕЛТА.

"Що стосується перспектив розміщення нових контингентів військ НАТО в країнах Балтії і Польщі, звичайно ж, ми не вітаємо розміщення додаткових військових контингентів на території сусідніх країн. Ми можемо зрозуміти логіку наших партнерів, чому вони це роблять, хоча не підтримуємо ці кроки", - сказав Макей.

"Ми не розглядаємо це як пряму загрозу нашій безпеці. Ми розглядаємо це як певні виклики у військовій сфері, на які ми повинні теж якимось чином відреагувати" – зазначив він.

Разом з тим міністр зазначив, що Білорусь не така велика країна, яка повинна робити якісь радикальні заходи щодо нарощування свого військового потенціалу у відповідь на ці дії, однак держава буде стежити за розвитком ситуації.

"Найважливіше зараз, як нам здається, не зациклюватися на тому, щоб нарощувати озброєння по одну і іншу сторони кордону і тим самим сприяти подальшому зростанню військової напруженості", - заявив Макей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.