Країнам ЄС необхідні додаткові заходи для захисту кордонів - глава Міноборони Австрії

Четвер, 3 листопада 2016, 15:49

Країнам Євросоюзу необхідно вжити додаткових заходів для захисту своїх кордонів, оскільки міграційна угода ЄС з Туреччиною може розвалитися.

Про це заявив міністр оборони Австрії Ханс-Петер Доскозіл, повідомляє The Local.

"На мій погляд, в цій угоді починають з’являтися тріщини. У Європи ще є певний проміжок часу, протягом якого ми можемо організуватися, перш ніж угода розвалиться", - сказав він.

"Тому це правильно, і давно пора, щоб... держави-члени ЄС визнали це і могли впоратися з проблемою і були готові діяти самотужки", - додав Доскозіл.

В рамках  угоди ЄС-Туреччина, я5ка була підписана у березні, Анкара погодилася прийняти назад мігрантів, які дісталися Греції в обмін на дозвіл на відправку сирійців до ЄС в рамках звичайної програми перерозподілу.

Однак Греція не поспішає відправляти мігрантів назад у Туреччину. Афіни кажуть, що багато мігрантів звернулися за наданням притулку, що означає, що вони не можуть бути переміщені, поки обробляються заявки.

Як повідомлялося, Туреччина погрожує скасувати угоду щодо міграції з ЄС, якщо найближчим часом не буде відповіді щодо безвізового режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: