Brexit може зайняти більше ніж два роки – Мінфін Британії

Вівторок, 13 грудня 2016, 10:20

Часових рамок у два роки після запуску процесу виходу Великої Британії з ЄС може бути недостатньо для "чіткого і зрозумілого кінцевого стану".

Про це заявив міністр фінансів Британії Філіп Хеммонд, повідомляє Sky News.

За його словами, може знадобитися перехідна угода, яка допоможе запобігти "обриву" у торгових відносинах, що здатний призвести до нестабільності як у Британії, так і по всьому континенту.

"Якби ми мали довший період на врегулювання між тим, де ми знаходимося зараз як повноцінний член ЄС і тим, ким ми будемо в майбутньому, це справді допомогло б і забезпечило більш м’який перехід, убезпечивши від ризиків різких переходів" - сказав Хеммонд.

 Хеммонд є одним з найбільш відомих прихильників так званого "м'якого" Brexit.

Як відомо, минулого тижня у Верховному суді Британії тривали слухання у справі щодо необхідності згоди парламенту для початку офіційних переговорів про вихід країни з ЄС.

Нагадаємо, у листопаді Високий суд Лондона виніс рішення про те, що  прем'єр-міністр Тереза Мей повинна отримати схвалення парламенту для введення в дію 50 статті Лісабонського договору ЄС, механізму, за допомогою якого країна може покинути блок.

Раніше повідомлялося, що уряд Великої Британії потенційно готовий заплатити ЄС за те, щоб країна мала доступ до єдиного ринку після Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.