У Туреччині затримали двох чехів за підозрою у зв'язках з РПК

Середа, 14 грудня 2016, 14:33

Турецький міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу заявив, що двоє чеських громадян були затримані в Туреччині при спробі незаконного перетину турецького кордону в Ірак, яких, зокрема, підозрюють у зв'язках з Курдськими загонами самооборони (YPG).

Про це повідомляє Turkish Minute.

За словами Чавушоглу, турецька влада має інформацію та документи про те, що двоє чеських громадян можуть бути пов'язані з РПК та Курдськими загонами самооборони.

"Ведеться інтенсивне розслідування щодо цих двох чеських громадян. Ми обмінюємося інформацією з посольством Чехії в Анкарі. Після завершення розслідування, ми обміняємося інформацією про те, чи були в них зв'язки (з РПК та YPG - Ред.)", - додав він.

Він також сказав про наявність фотографій, на яких двоє чеських громадян одягнені у форму Курдських загонів самооборони.

Зазначимо, що у Туреччині Курдські загони самооборони (YPG) вважають сирійською філією терористичної Робочої партії Курдистану (РПК).

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ Туреччини повідомило про затримання 372 осіб за підозрою у тероризмі, в рамках операції розслідування здійсненого у Стамбулі теракту, що забрав життя 44 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: