У Туреччині за підозрою у терористичній діяльності затримали 235 осіб

Понеділок, 12 грудня 2016, 14:35

Міністерство внутрішніх справ Туреччини заявляє про те, що в рамках спеціальних операцій по всій країні за підозрою у причетності до терористичної діяльності були затримані 235 осіб.

Про це пише CNNTurk.

Повідомляється, що люди були затримані за підозрою у причетності до терористичних організацій і терористичну пропаганду в соціальних мережах.

За інформацією прес-служби відомства у місті Сіірт одна особа була затримана і взята під варту за причетність РПК (Робітнича партія Курдистану – ред..)

У Кайсері за причетність до тероризму та за заклики у соцмережах були атримані сім членів молодіжної організації РПК.

В Ізмірі були за підозрою у терористичній пропаганді РПК були затримані 11 осіб.

Повідомляється і про затриманих у міст Маніса. Так були затримані Ахмет Ерташ голова осередку прокурдської Демократичної партії народів (НЛП – ред.) цієї провінції та  голова районного осередку НДП Абдулкадір Мург. Разлом з ними були затримані ще четверо осіб. При обшуку затриманих  були вилучені 3 мисливські рушниці.

У Хаккарі, за підозрою у причетності  до РПК були арештовані двоє осіб. У міста Адана за причетність до діяльності РПК були затримані 20 осіб, у тому числі голови осередків НДП та курдського жіночого руху на рівні провінції та районів.  

У Газіантепі були затримані 36 осіб, в Анкарі 17 осіб взяті під варту, серед них в голова осередку НДП на рівні провінції Ібрагім Бінічі.

У Мерсині за подібними звинуваченнями затримані 64 особи, серед яких керівництво місцевих осередків НДП.

У міст Шанліурфа затримані 53 особи, у Стамбулі – 20 соіб були затримані та взяті під варту.

Раніше повідомлялося, що у Туреччині затримали 118 посадових осіб з опозиційної прокурдської Демократичної партії народів (НДП) під час проведеної операції по боротьбі з тероризмом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: