Сербія посилить власні ВПС літаками з РФ і вертольотами з ЄС

Четвер, 15 грудня 2016, 15:09

Влада Сербії планує закупити для власних військово-повітряних сил я у 2017 році за рахунок придбання літаків та вертольотів з Росії та Європейського Союзу.

Про це заявив прем'єр-міністр Сербії Александар Вучич, повідомляє Reuters.

Угода з Росією включає в себе шість раніше подарованих  винищувачі МіГ-29, які вже служать два роки, капітальний ремонт яких профінансує Сербія.

За словами сербського премʼєра, загальна вартість угоди буде оголошено напередодні візиту до Москви для переговорів з російським колегою Дмитром Медведєвим, який запланований на наступний тиждень.

"Ми плануємо привезти сюди МіГи до березня ... щоб продовжити їх термін служби до 14 років", - сказав він.

Військовий бюджет Сербії на 2017 рік встановлений у розмірі 61 млрд динарів (494,31 млн євро), що становить 1,39% від ВВП країни.

Агенція нагадує, що 28 червня Вучич оголосив про наміри Сербії придбати чотири Міг-29 за близько 260 млн євро, проте, наразі придбані лише два російських транспортних вертольотів Мі-17 за 25 млн євро.

Вучич зазначив, що Сербія планує придбати ще дев'ять вертольотів Airbus, а також отримати чотири вертольоти безоплатно.

Він не уточнив ані типу вертольотів, ані терміну закупівель, ані вартості угоди. Агенція відзначає, що за інформацією кількох ЗМІ Сербія може вибрати для вертольота Super Puma H215 від Airbus.

Раніше повідомлялося, що Росія готова передати Сербії шість літаків МіГ-29 і декілька одиниць бронетехніки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.