Норвегія закупить в США патрульні літаки Boeing на $1,15 млрд

Понеділок, 28 листопада 2016, 11:31

Уряд Норвегії планує закупити п'ять морських патрульних літаків Boeing Co P-8A Poseidon ("Посейдон") на суму понад 1 млрд доларів.

Про це повідомляє Reuters.

"Після ухваленні парламентом Норвегії рішення про збільшення військових витрат, 9,83 млрд норвезьких крон (1,15 млрд. доларів США), які потрібні для придбання літаків, ймовірно, не зіткнуться зі значним політичним спротивом", – відзначає видання.

"Нова ситуація у сфері безпеки значно збільшує потребу на обізнаність про ситуацію біля наших кордонів. Тому здатність вирішувати поточні і майбутні завдання має посилена", – заявила міністр оборони Норвегії Іне  Еріксен Сорейде.

"Взяття на озброєння літака "Посейдон" має вирішальне значення для Норвегії у збереженні лідируючих позиції і обізнаності про стратегічні умови в північних районах", – додала вона.

Агенція відзначає, що у коментарі Міноборони Норвегії щодо нового поповнення літаками не міститься конкретної згадки про Росію.

Нові морські патрульні літаки, що можуть відслідковувати підводні човни, мають замінити шість Р-3 "Оріон" і три літака DA-20 Jet Falcon. Очікується, що літаки від Boeing надійдуть у 2021 і 2022 роках.

Раніше повідомлялося, що Норвегія дозволить морським піхотинцям США тимчасово перебувати на території країни з 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.