Ердоган звинуватив курдських бойовиків у здійсненні теракту

Субота, 17 грудня 2016, 15:21

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив курдських бойовиків у причетності до теракту в турецькому місті Кайсері, в результаті якого загинули 13 осіб.

Про це повідомляє Reuters.

"Стиль і цілі атак чітко показують, що сепаратистська терористична організація хоче змусити Туреччину допустити помилку, щоб країна направила свою силу та енергію на щось інше", - сказав Ердоган в заяві.

"Ми знаємо, що ці теракти не є незалежним від подій в нашому регіоні, особливо в Іраку та Сирії", - заявив він.

"Ердоган часто посилається на РПК (Робітничу партію Курдистану) як "сепаратистську терористичну організацію". РПК, яка хоче автономії для курдських меншин, вважається терористичним угрупованням у США, Європейському Союзі та Туреччині", - повідомляє агентство.

Зазначимо, що поки жодна з терористичних організацій не взяла на себе відповідальність за напад в турецькому місті Кайсері.

Раніше повідомлялося, що відповідальність за теракт в Туреччині, що стався 10 грудня, в результаті якого загинули 38 людей, взяло на себе угруповання "Соколи свободи Курдистану".

Нагадаємо, 13 людей загинули і 55 отримали поранення внаслідок теракту у турецькому місті Кайсері у суботу вранці, 17 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.