У Британії стався четвертий тюремний бунт за два місяці

П'ятниця, 23 грудня 2016, 08:56

Близько 60 ув'язнених взяли під контроль крило вʼязниці Swaleside на острові Шеппі, що у графстві Кент.

Про це повідомляє The Guardian.

За інформацією британської пенітенціарної служби, інцидент трапився напередодні ввечері, проте вже до першої години ночі, після втручання спецпідрозділу "Торнадо", 60 ув'язнених були повернуті на свої місця у тюремних камерах.

Голова Асоціації охоронців в'язниць Майк Рольфі заявив, що у в'язниці сталася пожежа. Ця в'язниця належить до категорії B, однієї з трьох у кластері Шеппі в Кенті.

"Останній інцидент став вже четвертим подібним випадком в англійських в'язницях менш ніж через два місяці", – відзначає видання.

"Крім заворушень у Бірмінгемі, в яких взяли участь більше сотні ув'язнених, великі заворушення за участю близько 200 ув'язнених були протягом останніх місяців у вʼязниці Бедфорда.

За кілька днів перед заворушеннями у Бедфорді спецназ залучався для придушення шестигодинного інциденту в Льюїсі, що у Східному Сассексі", - додає The Guardian.

На початку листопада, перед останніми інцидентами, у британському Мін'юсті оголосили про набір ще 2500 співробітників дл посилення охорони в'язниць і виділення з цією метою понад 104 млн фунтів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.