В Угорщині засудили мігранта до 10 років в'язниці за бунт на кордоні

Фото
Середа, 30 листопада 2016, 19:16

В Угорщині засудили до 10 років в'язниці мігранта з Сирії за участь у заворушеннях минулого року на угорсько-сербському кордоні.

Про це повідомляє Reuters.

Чоловіка було засуджено до 10 років в'язниці за те, що під час заворушень він жбурляв каміння в поліцію при спробі мігрантів силою відкрити кордон, що вважається "актом тероризму", згідно з угорським законодавством.

Ахмед Хамед, який не визнав себе винним за звинуваченням у тероризмі, плакав, коли почув свій вирок - найдовший вирок, винесений угорським судом у зв'язку з міграційною кризою.

Фото Reuters/Bernadett Szabo 
 Фото Reuters/Bernadett Szabo

Хамед був частиною групи, яка незаконно попала до Угорщини 16 вересня 2015 року. Він також говорив через гучномовець перед сотнями мігрантів, щоб вони відкрили кордон.

У суді відзначили, що Хамед став провідною фігурою у натовпі мігрантів на угорсько-сербському кордоні.

Повідомляється, що Хамед народився в Сирії, згодом жив на Кіпрі протягом десяти років та мав посвідку на проживання у ЄС.

За даними видання, він приєднався до своїх родичів, щоб допомогти їм пройти "Балканським маршрутом".

Нагадаємо, у вересні 2015 року через міграційну кризу угорський уряд оголосив про надзвичайний стан в двох районах поблизу сербського кордону.

Як повідомлялося, 16 вересня поліція Угорщини застосувала сльозогінний газ і і водомети проти мігрантів, які намагалися прорватися кріз загорожу на кордоні з Сербією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.