Міноборони Британії звинувачує постачальників у хабарництві і корупції

Понеділок, 26 грудня 2016, 14:25

Міністерство оборони Великої Британії подало десятки заяв про хабарництво та корупцію проти британських і зарубіжних компаній, що претендують на частину багатомільярдного оборонного бюджету.

Про це повідомляє The Times.

Міністерство оборони направило загалом 44 заяви щодо підозр у корупції, чотири з яких стосуються підкупу іноземних посадових осіб, до правоохоронних органів з 2011 року.

29 заяв стосуються британських компаній і ще чотири компаній, що базуються за кордоном. Решта заяв стосуються окремих осіб.

В той же час, міністерство не відсторонило жодну компанію від участі в тендерах відповідно до законодавства про закупівлі, так як жодна компанія не була визнана винною у хабарництві та корупції.

 "Відсутність будь-яких ефективних дій у відношенні претендентів на контракти, імовірно замішаних у хабарництві та корупції, викликає глибоку стурбованість. Настав час, щоб Міноборони  використало свої повноваження і заборонило компаніям, що порушують правила, претендувати на контракти", - сказала представник організації Corruption Watch Сьюзан Хоулі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.