У ФРН закликають нагородити водія, який намагався завадити терористу у Берліні

Понеділок, 26 грудня 2016, 18:06

У Німеччині збирають підписи під петицією, яка пропонує посмертно нагородити польського водія вантажівки, який, намагався завадити терористу у Берліні і, як вважається, врятував багато життів.

Про це повідомляє AFP.

Більш ніж 33 тисячі людей підписали онлайн-петицію на сайті Change.org у понеділок вдень, вимагаючи, щоб водій Лукаш Урбан був нагороджений Федеральним хрестом "За заслуги" – найвищою нагородою Німеччини для цивільних осіб.

У петиції сказано, що "за останніми даними, розтин показує, що водій боровся зі злочинцем і був важко поранений і, зрештою, вбитий терористом. Своїм героїчним вчинком, він, ймовірно, врятував багато життів... за цю відвагу він заслуговує найвищу нагороду Німеччині".

Поліція вважає, що джихадист Аніс Амрі напав на водія вантажівки за кілька годин до теракту на Різдвяному ярмарку. Тіло Лукаша Урбана знайшли на пасажирському сидінні з вогнепальним пораненням.

Нагадаємо, внаслідок наїзду вантажівки в натовп людей на різдвяному ярмарку в Берліні ввечері 19 грудня загинули 12 осіб, ще 49 людей отримали поранення. За підозрою у причетності до теракту поліція розшукувала громадянина Тунісу.

Підозрюваного Аніса Амрі було вбито у передмісті італійського міста Мілан в п'ятницю, 23 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: