Парламент Британії проведе голосування щодо планів уряду почати Brexit

Середа, 7 грудня 2016, 10:02

Депутати парламенту Великої Британії у середу мають намір вперше провести голосування щодо планів уряду запустити механізм виходу країни з ЄС до кінця березня наступного року.

Про це повідомляє ВВС.

Прем'єр-міністр Тереза Мей оголосила у вівторок про публікацію свого плану щодо виходу з ЄС, щоб уникнути можливого незадоволення депутатів і поразки під час голосування в Палаті громад.

Уряд сподівається, що публікація плану переконає депутатів підтримати графік початку процесу виходу з ЄС.

Лейбористи, які ініціювали дебати, заявили, що підтримають графік уряду, але хочуть ретельно вивчити урядові документи щодо Brexit.

Як відомо, в ці дні у Верховному суді Британії тривають слухання у справі щодо необхідності згоди парламенту для початку офіційних переговорів про вихід країни з ЄС.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Тереза Мей запевнила, що підготовка до виходу Великої Британії з Європейського Союзу йде за графіком, що процес розпочнеться наприкінці березня наступного року.

За даними видання The Times, уряд Великої Британії наразі не виробив чіткого плану щодо виходу країни з ЄС, всередині уряду є значні суперечності щодо стратегії Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.