У Британії хочуть, щоб мігранти складали "присягу інтеграції"

Понеділок, 5 грудня 2016, 10:15

Уряду Великої Британії пропонується запровадити процедуру укладання так званої присяги інтеграції для тих мігрантів, які хочуть поселитися у Сполученому Королівстві, відразу після їх прибуття до країни.

Про це йдеться у доповіді, підготовленій на замовлення міністерства у справах громад та інтеграції, пише Politico.

Дослідження з питань інтеграції провела Луїза Кейсі, колишній співробітник внутрішніх справ. Проаналізувавши величезні демографічні зміни, з якими зіткнулася Британія протягом останніх років, Луїза Кейсі приходить до висновку, що просування британських цінностей в школах важливе для побудови "інтеграції, толерантності, громадянськості та стійкості".

У доповіді, підготовленій на замовлення колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона у 2015 році, вказується на те, що низький рівень інтегрованості мігрантів призводить до посилення сегрегації у деяких громадах Великої Британії протягом останніх років.

У доповіді наголошується, що нездатність говорити про існуючі проблеми "лише дає підґрунтя для піднесення ультраправих з одного боку та посилення ісламістських екстремістів з іншого".

У дослідженні вказується, що "дуже мало держслужбовців займалися цим ключовим питанням, можливо, сподіваючись, що все ще зміниться і не висловлюючи занепокоєння расистськими написами на стінах".

Проаналізувавши численні матеріали аналітичних центрів, суспільних груп і вчених, Кейсі, зокрема, наголошує на тому, що варто змінити процедуру отримання громадянства і доповнити її "присягою інтеграції, яку особи, що бажають стати громадянином Великої Британії, мають складати відразу після прибуття до країни".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.