Тереза Мей: підготовка до Brexit йде за графіком

П'ятниця, 18 листопада 2016, 20:05

Прем'єр-міністр Тереза Мей у п'ятницю запевнила канцлера Німеччини Ангелу Меркель, що підготовка до виходу Великої Британії з Європейського Союзу йде за графіком, що процес розпочнеться в кінці березня наступного року.

Про це повідомляє Reuters.

"Наша робота йде за планом, ми готові привести в дію статтю 50 у березні, або наприкінці березня 2017 року", - сказала вона канцлеру Німеччини під час спільного брифінгу в Берліні напередодні двосторонньої зустрічі.

Мей також прокоментувала закиди опозиції про те, що  уряд не має стратегії виходу.

Адже є вірогідність того, що реалізація планів виходу Британії з ЄС може затриматися через те, що суд зобов’язав уряд отримати схвалення парламенту на Brexit.

"Я хочу побачити це (вихід Британії з ЄС) як безперервний процес, упорядкований процес, працювати в напрямі рішення, яке відповідає інтересам як Сполученого Королівства, так й інтересів наших європейських партнерів", – сказала Мей.

Меркель заявила, що не буде обговорювати з Мей Brexit, адже Велика Британія поки не офіційно не розпочала процедуру виходу з ЄС.

Раніше повідомлялося, що за даними видання The Times уряд Великої Британії наразі не виробив чіткого плану щодо виходу країни з ЄС, всередині уряду є значні суперечності щодо стратегії Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: