Суд визнав лідера ультраправих Нідерландів винним у дискримінації

П'ятниця, 9 грудня 2016, 13:07

Голландський політик Герт Вілдерс, який є керівником ультраправої "Партії за свободу", був визнаний судом винним в образах на адресу окремої національної групи і підбурюванні до дискримінації, однак йому вдалося уникнути покарання.

Про це повідомляє голландський мовник NOS.

Згідно з вироком, Вілдерса визнано винним у образах окремої національної групи і підбурюванні до дискримінації за його висловлювання в ніч виборів 2014 року. За іншими звинуваченнями, в тому числі розпалюванні ненависті, політика виправдали.

Крім того, суд вирішив не накладати штрафних санкцій на Вілдерса, зазначивши, що саме притягнення до суду за подібними звинуваченнями є достатнім покаранням.

Судді заявили, що свобода слова є основою голландського суспільства, але і вона має межі.

Герт Вілдерс і його адвокат не були присутні на оголошенні вироку. Політик заявив, що оскаржуватиме рішення суду.

"Троє суддів, що ненавидять "Партію за свободу", заявили, що марокканці - це раса та засудили мене і половину Нідерландів. Божевілля", - заявив він.

Перед оголошенням вироку Вілдерс обіцяв, що незалежно від того, яким буде рішення суду, він і далі говоритиме "правду про марокканську проблему" і ніхто його не зупинить.

Звинувачення проти політика було висунуто після того, як він постійно використовував гасло "Менше марокканців" під час проведення передвиборної кампанії в 2014 році.

Прокуратура Нідерландів вимагала оштрафувати Вілдерса на 5000 євро за расистські висловлювання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: