Кандидат у президенти Франції Фійон пропонує ввести квоти на імміграцію

Середа, 11 січня 2017, 10:11

Французький консервативний кандидат в президенти Франсуа Фійон, який є фаворитом виборів цього року, у середу оприлюднить свої пропозиції про скорочення імміграції до "абсолютного мінімуму" за допомогою квот.

Цю інформацію підтвердив помічник Фійона, повідомляє EurActiv.

Фійон також хоче закликати Євросоюз посилити політику у питаннях міграції та надання притулку в боротьбі з погрозами з боку бойовиків-ісламістів.

Фійон оголосить про свої плани в середземноморському місті Ніцці, де минулого року виходець із Тунісі врізався 19-тонною вантажівкою у натовп на набережній під час святкування Дня взяття Бастилії. Тоді загинули 86 людей.

"Франсуа Фійон поїде до Ніцци не для того, щоб проголосити, що Франція повинна покинути Шенгенську угоду. Він скаже, що треба встановити квоти імміграції", - сказав помічник кандидата у президенти.

Згідно з пропозиціями Фійона, імміграція повинна залежати від здатності Франції прийняти більше людей і успішно інтегрувати їх. Колишній прем'єр хоче, щоб парламент щорічно встановлював квоти імміграції на основі зайнятості та ситуацію з житлом та іншими соціальними чинниками.

Кандидат від правих на президентських виборах також хоче позбавити соціальних пільг іммігрантів, які легально проживають у Франції менше двох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.