Вибори президента Франції: в другий тур поки виходять лише Фійон та Ле Пен

Середа, 7 грудня 2016, 15:59

Результати опитування, проведеного на замовлення La Presse régionale і Orange, до другого туру майбутніх президентських виборів у Франції у 2017 році проходять лише кандидати від правих, у кандидатів від лівих наразі немає шансів пройти в другий тур.

Про це пише LʼExpress з посиланням на дані опитування BVA-Salesforce, опубліковані в середу, 6 грудня.

Результати опитування свідчать, що Франсуа Фійон і Марін Ле Пен в будь-якому разі проходять до другого туру виборів.

Також соціологи відзначають, що екс-премʼєр Мануель Вальс поки що не зміг здобути перевагу над іншими кандидатами від лівих.

Повідомляється, що Франсуа Фійона готові підтримати від 23% до 29% виборців, в той час як за Марін Ле Пен готові проголосувати від 24% до 26% респондентів.

Опитування показує, що в другому турі Франсуа Фійон має значну перевагу над Ле Пен і може перемогти з результатом 67% проти 33%. Втім, третина опитаних поки що не визначилася зі своїми вподобаннями.

Видання відзначає, що голоси прихильників лівого електорату розділені між трьома потенційними кандидатами: Еммануелем Макроном (14%), Жаном-Люком Меланшоном (14%) і Мануелем Вальсом (13%). У цій конфігурації, центрист Франсуа Байру отримав би 6%.

Арно Монтебур, який заявив про намір виграти праймеріз лівих у січні цього року, наразі має лише 6,5% підтримки у порівнянні до 19% підтримки для Еммануеля Макрона і 13% для Жана-Люка Меланшона.

Мануель Вальс, який у понеділок оголосив про висунення своєї кандидатури на посаду президента, поки що не долає 20%-ної позначки (21% серед тих, хто піде голосувати), навіть якщо Еммануель Макрон і Франсуа Байру відмовляться від балотування.

"Тобто навіть у цьому випадку на сьогодні малоймовірно, що колишній прем'єр-міністр зможе досягнути рівня підтримки Фійона (29%) або Марін Ле Пен (26%)", – відзначає видання.

Головними темами наступних президентських виборів мають стати "безпека" та "безробіття".

Безробіття називають головною темою прихильники практично всіх кандидатів.

Так, серед виборців Франсуа Фійона ця тема є головною для 92% респондентів, Мануеля Вальса – 85%, Жана-Люка Меланшона – 91% і Емманюеля Макрона – 92%.

В той же час, для прихильників Марін Ле Пен головною є тема безпеки – 93% її прихильників саме цю проблему поставили на перше місце.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.