Португалія надасть українській армії 200 тис. євро і візьме військових на лікування

Понеділок, 16 січня 2017, 17:53

Португалія надасть Збройним силам України 200 тис. євро допомоги та візьме українських військових на лікування.

Про це рішення повідомив міністр національної оборони Португалії Хосе Альберто Азередо Лопес під час зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком, який перебуває з офіційним візитом у Португалії, повідомили у прес-службі Міноборони України.

"Міністр висловив готовність Португалії надати українській армії матеріально-технічну допомогу в сумі 200 тис. євро на закупівлю оснащення та озброєння нелетального характеру", - йдеться в повідомленні.

Також міністр оборони Португалії наголосив на готовності подальшої підтримки Португалією прагнення українців до незалежності та територіальної цілісності своєї держави.

Крім того, міністри оборони України та Португалії особливу увагу приділили обговоренню питання співробітництва у галузі військової медицини та реабілітації українських військовослужбовців, які отримали поранення в антитерористичній операції на сході України.

"Між главами оборонних відомств було досягнуто домовленості про налагодження обміну досвідом між військовими лікарями. Також Португалія прийме на лікування та реабілітацію поранених учасників АТО", - поінформували в Міноборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.