В Брюсселі відбудеться Рада асоціації, домовляться про фіндопомогу Києву

Понеділок, 19 грудня 2016, 09:47

В понеділок відбудеться засідання Ради асоціації, найвищого двостороннього органа, створеного в рамках Угоди про асоціацію.

Про це повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди"

Засідання, що має розпочатися о 10:30 за київським часом проходитиме під головування під головуванням Високого представника ЄС Федеріки Могеріні та першого віце-прем’єра Степана Кубіва. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, що мав очолювати українську делегацію, скасував свій візит до Брюсселя через події, пов’язані з націоналізацією Приватбанку. Зараз відбувається зустріч керівництва делегації у вузькому складі.

За даними "Європейської правди", за підсумками переговорів заплановане підписання низки угод, які передбачають надання Україні безповоротної фінансової допомоги ЄС, в тому числі угоди про фінансування реформи державної служби, кількох документів про участь України в програмах прикордонного співробітництва.

Також під час візиту має відбутися підписання домовленостей з Європейським інвестиційним банком (детальніше про це – в статті віце-президента ЄІБ "Три мільярди для України: Європейський інвестиційний банк виконує обіцянки")

"Європейська правда" протягом дня інформуватиме про конкретні домовленості, досягнуті в Брюсселі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за інформацією голови представництва України при Євросоюзі Миколи Точицького, на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС очікується підписання близько десяти угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: