В Іспанії за запитом ФБР затримали програміста з РФ, якого можуть видати США

Четвер, 19 січня 2017, 13:45

В Іспанії поліція затримала в аеропорту Барселона -Ель-Прат російського програміста за запитом ФБР та Інтерполу, якого підозрюють у причетності до хакерських атак.

Про це повідомили джерела, знайомі з ходом слідства, передає El Mundo.

За даними джерел, російський програміст був затриманий минулого тижня через підозри у причетності до хакерських зломів та шахрайства.

Затриманий, 31-річний Станіслав Лісов, перебував у столиці Каталонії в супроводі своєї дружини.

Повідомляється, що підозрюваного затримали 13 січня в аеропорту агенти Центральної оперативної групи цивільної гвардії Іспанії, вилучивши у нього мобільний телефон та планшет.

Офіційні джерела в структурах безпеки підтвердили, що затримання відбулося згідно з наказом про затримання та екстрадицію в США, виданого ФБР та Інтерполом.

На даний момент підозрюваний перебуває у каталонській в'язниці в очікуванні рішення Національного суду, який має затвердити питання щодо його екстрадиції в США.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року поліція Чехії затримала за запитом США росіянина, який підозрюється в кібератаках на американські сайти.

Раніше була оприлюднена спільна доповідь спецслужб США, в якій вони погодилися, що Путін причетний до спроб змінити результат виборів в США. Після цього обраний президент США Дональд Трамп офіційно визнав причетність Росії до кібератак в США.

Детальніше про участь групи APT28 та інших хакерських груп в американській кампанії – в статті "Felix Edmundovich атакує США: чи причетні російські хакери до обрання Трампа президентом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.