Депутат з керівної партії Туреччини назвав НАТО терористичною організацією

Понеділок, 23 січня 2017, 13:54

Турецький депутат з керівної Партії справедливості і розвитку (ПСР) Шаміль Тайяр назвав НАТО "терористичною організацією", заявивши, що Альянс став "структурою, яка загрожує Туреччині".

Про це він заявив в інтерв'ю проурядовій щоденній газеті Milat, передає Hurriyet Daily News.

За його словами, з моменту свого створення НАТО "завжди бере участь у діяльності, яка направлена на Туреччину".

"У Туреччині відбувалися перевороти після вступу в НАТО. НАТО завжди був причетний до брудних і кривавих справ в країні.

Військовий переворот 1960 року відбувся за сценарієм англійців, переворот у 1971 році організований ЦРУ, а військовий перевороту 1980 року пройшов за сценарієм НАТО. У новому плані НАТО, Туреччина з (президентом Реджепом Таїпом - Ред.) Ердоганом не повинна існувати", - заявив Тайяр.

"НАТО перетворився на загрозу та поширює терористичні організації в регіоні. Можна визначати НАТО разом з ІДІЛ, РПК  та FETÖ", - сказав він.

Депутат також наголосив на тому, що Анкара "може відкрити нову сторінку" у відносинах з Вашингтоном за нового президента Дональда Трампа, але попередив, що Туреччина може навіть вийти з НАТО, якщо її вимоги щодо екстрадиції з США ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена та припинення підтримки терористичних організацій будуть проігноровані.

Зазначимо, що Туреччина приєдналася до НАТО 18 лютого 1952 року та є одним з найстаріших членів Північноатлантичного альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.